Nostalgie

Nostalgie

Peříčka vlaštovek
Jemná jak dětský smích
Zůstala v polích jako vděk
Od ptáků, daleko teď na cestách svých

V pokoji matný svit žárovek
Z vůně krbu a růží jsem si kýchl
Slzy smyly mi barvu z duhovek
Kraj spí, pod sněhem ztichl

Připomeň mi měkkost pohovek
A zář v očích tvých
Jak byl jsem tam rád a svoboden
Řekni, že nežil jsem jen v iluzích

Zbyl mi už jen tvůj duch
Němý a uvězněný ve fotografiích
Za tebou zůstal těžký vzduch
A červi žijící v tvých ostatcích

Kraj dávno už zapomněl
Chlad do srdce mu dýchl
Objetí, při kterém jsem se chvěl
A nad osamělým hrobem vzdychl
Autor Cancaremore, 26.02.2024
Přečteno 113x
Tipy 7
Poslední tipující: Pacik, o3_gambit, Sonador, J's .., Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No to je slátanina... pardón, duchařina.
:))
A když tak... podstatné jméno "červ" se skloňuje podle vzoru "pán"... takže zůstali červi... tedy fuuuuj :))

26.02.2024 19:37:35 | Iness

Chyba se vloudila. Omlouvám se za pohoršení.

26.02.2024 19:56:14 | Cancaremore

ahjo:(

26.02.2024 19:48:21 | Sonador

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí