Básníkem proti své vůli

Básníkem proti své vůli

Básníkem proti své vůli,
přece plný nápadů,
uzamčen vně vlastní mysli,
na několik západů.

Básníkem proti své vůli,
má druhá, odvrácená tvář,
od soumraku do úsvitu,
sny ukrývám pod polštář.

Básníkem proti své vůli,
píši stále, tolik let,
popsané papírů stohy,
hluboký do nitra vhled.

Básníkem proti své vůli,
slovy vlastní obrana,
záplava padnoucích rýmů,
komu zazvoní hrana?

Básníkem proti své vůli,
poetické obžerství,
vydlážděná cesta hříchu,
u těch prokletých věčné členství.

Básníkem proti své vůli,
libozvučnost tavím do děsů,
mé verše-něžné, lehké vlny,
naráží do ostrých útesů.

Básníkem proti své vůli,
žalář vjemů a pocitů,
když o slovo se začnou hlásit,
vyjdou z utajených úkrytů.

Básníkem proti své vůli,
vysněné dimenze a světy,
básníkem proti své vůli,
když mi nestačí pouhé věty.
Autor Seegr, 03.03.2024
Přečteno 77x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Anezka.M, IronDodo, martinaV, Psavec, Žluťák, Fractura cordis aperta
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, závěr přesný.. prostě nám básníkům nestačí pouhé věty.

01.04.2024 19:12:48 | mkinka

Krása :D

01.04.2024 19:10:18 | Anezka.M

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí