Divadlo lásky

Divadlo lásky

Sama sebe ztratila,
V neopětované lásce se topila.
Jako bezduchá loutka loutkáře milovala
a po společné budoucnosti toužila.

Myslela si,
že ho změní.
Že ho svou láskou ovlivní,
ale on její lásku zneužil
a do divadla ji použil.

Loutkařem se pro ni stal,
když jí růžové brýle sundal.

V ní se vzedmul žal,
když zjistila,
že jí vše vzal.

Domov, lásku, rodinu.
Jenom protože ho považovala za hrdinu.
Jenom protože byla slepá,
tak pravda mohla zůstat skrytá

Dále duši ji z hrudi vytrhl
a do prazdnoty ji strhl.
Do rukou jí dal provázky
a tahal jí na procházky.

Brýle lásky už neměla
a tak jenom trpěla.
Trpěla hrůznou skutečností,
že milovat, ji nemiloval,
jenom rád panoval.

Jako s loutkou s ní hrál hry zlé,
pro potěšení své.
Přitom pro ni ,
byly velmi bolestné.

Ona mu složila,
až jednou dosloužila.
Když se proutek přetrhl,
tak ji okamžitě zavrhl.

Než, aby ji svobodu dal
tak ji vzal
a ruce ji svázal.
Hodil ji do moře,
kde ví že nic nezmůže.
Autor Anezka.M, 12.03.2024
Přečteno 119x
Tipy 21
Poslední tipující: Petr27, Paulín, Misha, Ondra, Iva Husárková, Fialový metal, Kan, Chane, o3_gambit, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi :) přeji ti hodně lásky v životě, neboť ta je důležitá :)

16.04.2024 22:29:34 | Petr27

Děkuji:D

17.04.2024 06:38:49 | Anezka.M

Nemáš zač :))

17.04.2024 11:32:55 | Petr27

Metafory, pocit se dá přesunout na lidské vztahy. Má to obsah.

12.03.2024 09:58:43 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí