Věž ze slonoviny

Věž ze slonoviny

Anotace: Metafora

Země má je nemocná,
nevím, kdo vinu nese,
že věž ze slonoviny
v základech se třese...

...již po 30 letech... Tak krátce ta věž kraj můj zdobí

Zatím stojí,
ale zlo, jež klíčí v srdcích smutných tváří,
sílí, křičí, mocně zbrojí...
Duše malá má se bojí...

Hřmí, nad horami se blýská, hromy dují, blesky září...

A já cítím, že se blíží
zloby temně šedý mrak,
že se Bohu víčka klíží,
že přijde čas, kdy zlo bude v čele stát...

...a třeba vládě předsedat... 

A jako chladný plamen
že bude nad sídlem vlády čnít prapor smrti
a s věží že bude amen
s věží ze zčernalé slonoviny...

...jejíž čas tak neúprosně letí...

Autor Roser, 20.03.2024
Přečteno 68x
Tipy 19
Poslední tipující: James Libustka, Rozmarýna, enigman, Psavec, cappuccinogirl, Marťas9, Fractura cordis aperta, Žluťák, IronDodo, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

povedene

03.04.2024 15:40:13 | James Libustka

Děkuji děkuji mooc (-:

03.04.2024 18:50:41 | Roser

trochu cloní ta věž sloní...

20.03.2024 20:52:20 | enigman

Ale je dobře, že zatím stojí...

20.03.2024 21:25:48 | Roser

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí