Hřbitov ve Francii

Hřbitov ve Francii

Anotace: Romantika 2024

Možná jsem zvláštní,
že místo Eiffelovy věže
dívám se
do zákoutí náhrobků,
kde psal se čas
a člověk byl tichý,
když po něm probíhal mráz.

Miluji květů šumění.
To ticho,
co ve skále zaduní.

Ti mrtví dají obejmutí,
když duše kvílí.
Teskno i pouť
je jako loď,
co se do přístavu nevrátí.

Zvoník matky Boží
by rád vstal.
Tady by byl král.

Svět v iluzi
pochodní smutku
píše otazník.
Každý dává kytku.
Smrt tu není hřích.

Fičí vítr
a názvy končí v hlavě.

Také milovali
a končili
všichni tady stejně.

Vzpomínky budí vjemy.
Byla jsem tam už dávno,
ale dobře vrací se mi.
Autor mkinka, 25.04.2024
Přečteno 42x
Tipy 27
Poslední tipující: Fialový metal, jort1, Paulín, Tomcat, Lexi, Marťas9, Psavec, Lighter, IronDodo, enigman, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no ta věž je jen hromada železa

27.04.2024 15:34:57 | jort1

Máš pravdu a zdravím a děkuji za podporu básně.

27.04.2024 16:42:06 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí