spolu / každý zvlášť

spolu / každý zvlášť

Anotace: tohle není báseň o lásce... je psána volně jako povídka.i přes to jsem ji mezi ně nemohla zařadit...je to jen myšlenkový pochod,často zmatený a ztrácející se v davu nových snů...

sedíc v kvetoucí náruči třešně-staré nejspíš desítky let-jsem si po sté uvědomila,jak jsme stejní.jaro-vytahující nám ze zad poslední promrzlé střepy zimy-všechno probouzí...jen my spíme...
ne,takhle křehce se nezačínají psát milostná vyznání-žádná nejsou...
jsme jednou duší rozervanou na tisíce drobných částí roztroušených spolu s deštěm po světě zmítaje se v bolestné křeči porozumění-vím to už dlouho.
nikdy jsem nevěřila,že každý má svou druhou polovinu, jež je s ním spojena neochvějným poutem vzájemné přitažlivosti...
život je jen hmotný kus samotného bytí...
jsme daleko-dobrá,někdy také příliš blízko na zachování kouzla nedopovězené věty visící ve vzduchu na letmé pavučině něhy..
přirovnávat nás k mrtvým šedým ptákům by bylo příliš ohrané klišé...ale jak jinak vyjádřit tu trpkou chuť strachu,když jsme sami..??..
zas a znova mě bere za zápěstí ta nálada měřící mi tep-ten neúprosný stav,kdy chci křičet i šeptat...vše najednou...-obvykle jen mlčím...
vím,že tam sedáváš opřený o chladnou kůži větví a plachá zeleně zbarvená vyrovnanost listů ořechu se postupně mění v tvou vlastní.
sladké jarní slunce,živá vůně rostlin a zraňující bolest stromů uklidňuje...nás oba...v jiném čase...na jiném místě...je v nás otevřený smutek toho druhého...nyní už bez naivních představ...
jaro mi sebralo ze rtů slova...
zbyla jen poslední věta : věřím v nás
Autor ztracená, 25.04.2007
Přečteno 378x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

úvaha nebo báseň to je fuk, nádherný proud myšlenek, nemohu od nich oči odtrhnout

03.06.2007 19:23:00 | vapiti

Krasny..

29.04.2007 23:05:00 | Lucijena

Není to báseň, ale úvaha... ale chápu... v básních ji spíš lidé objeví...
Ztracená... jako kapka krve ve snech... a slzy řežou do zápěstí... živý sen navždy zůstává... v osamění...
(nádherná...)

26.04.2007 18:24:00 | Levandule

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí