Anděl v koutě

Anděl v koutě

Anotace: ***

Slabý anděl v křídlech schovaný,
malý blázen v bolesti ztracený.
Křehká duše v lásce zmatená,
a v silnější křídla víra urputná.

Sám sebe smutně objímá,
ani Bůh už se o něj nezajímá.
Chudák, v koutě vzlyká tiše,
v prachu před sebou její jméno píše.

Bojí se okolního světa,
a přitom stačila by krátká věta.
„Pojď a neseď už v tom prachu,
roztáhni křídla a vzdej se toho strachu.“

Ale není člověka, co by to vyslovil,
a není nikdo, koho by anděl poprosil.
Zbyla mu myšlenka, že to ona ho zradila,
že to on zůstal a ona zmizela…
Autor lene.tln, 26.04.2007
Přečteno 363x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Nádherná..

21.05.2007 21:25:00 | Roger

Proč zase smutná Lení?

27.04.2007 07:09:00 | Cryoman

Moc krásná smutná básnička.. A hezky čtivá!

26.04.2007 21:05:00 | marsia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí