Jaké to všechno bylo

Jaké to všechno bylo

Anotace: Zas něco smutného, ošklivého...ale co naděláte :)

Tvé hnědé vlasy ve svých slzách smáčím
a své břemeno s řetězem
za sebou vláčím.

Pomalu umíráš
a víš to
ještě předtím vzpomínáš
jaké to všechno bylo.

Jaký byl svět
jaká byla krajina
jak voněl růže květ
jak chutnala sklenice vína.

Jak díval ses z okna
jak vítal jsi mě domů
když pršelo
a byla jsem celá mokrá.

Jak vysoká byla postel
a jak voněl prací prášek
jak vypadal kostel
bzučení barevných vážek.

Proč ťukal jsi do klávesnice
pořád to samé jméno
proč nenáviděl jsi vesnice
a proč byl jsi chvílemi démon?
Autor mattoni.uz.neni, 06.05.2007
Přečteno 329x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Chtěla jsem napsat, že je to krásná básnička, ale to by nebylo nejpřesnější... Je prostě výstižná, co říct víc. Smutná? Kdepak, je to horší - je pravdivá!

08.05.2007 23:14:00 | alena*

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí