Modigliani

Modigliani

Anotace: Ze sbírky: "Básně Nebásně"

Sbírka: Básně Nebásně

Modigliani



Maloval pro svou rodinu,
za svůj život,
maloval s láskou a citem,
s hrdostí a ctí.

Odvážný obraz,
do soutěže vložil,
do soutěže o život,
budoucnost a rodinu.

Ve Francii víno se pije,
po litrech, jako voda,
kriminální živli řádí,
policejní sbory nikde.

Nezaplatil a teď ho tlučou,
hlava ne hlava,
rozum ne rozum.
„Jen zemři.“

„Zemři ty člověče bez rodiny,
bez přátel, ty nicoto,
dodýchej a uhnij tu v zimě,
do pekel táhni a už se nevracej.“

Ten den byl slavným,
celá Francie mu tleskala,
ódy pěla,
ale nepomohla… ani človíček.

Sám Pablo Picasso,
poklonu mu složil,
potleskem v soutěži,
kde Modigliani zvítězil.

Zemřel v bolestech,
ale s vírou, že rodina bude žít.

***

Milá jeho skokem z okna,
celé jeho snažení zničila.

Autor Miro Sparkus, 13.05.2007
Přečteno 333x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsem Tě dlouho nečetla... tato je se mi velice líbí

14.05.2007 17:45:00 | Najlin

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí