To druhé Tygří oko

To druhé Tygří oko

Anotace: o stolním fotbálku v hospodě U tygra

Zlaté napěněné salvy střílí na příkaz oslavence
kapky klouzající po bradách,
zatímco na stole orchestr španělský cinká
a přihlížející loutkáři hekají napětím.
Svět okolo pro ně není.
Žijí nyní život jednoduchý
na pivem zalité zelené půdě
a dýchají kouř vlídných cigaret,
život spoutaného průvodu
usměvavých cínových otroků
v dresech angličanů,
za který platí krutou daň
škvírce klíčové.
Žijí rychle.
Mají železný osud ve svých rukou,
i když občas potřebuje promazat.
Jejich zásluhy však
davy ocení jen po jejich smrti.
Jedenáctkrát umírají,
aby skutečný svět znovu ožil
a přijal je jako legendy.
Na jejich počest střílí opět zlatá salva
a jen bronz vdechne pak
možná Zelenému kraji zas život.
Autor Malachias Traum, 16.03.2012
Přečteno 1090x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné

24.10.2018 21:23:33 | Soumuel

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí