Olympijské hry

Olympijské hry

Anotace: Báseň o tom, co nás čeká a nemine na olympiádě

Sbírka: Češi ku finále krok!!!

Tak je to tady nač čekáme čtyři roky
sambou se rozvlnily brazilské boky
kdo něco znamená letí směr Brazílie
Olympiádou teď Rio žije

Hned ze startu někteří nepřijeli
obavy z nemoci všichni měli
sportovci v ohrožení - bude to klika
když nepostihne je virus Zika

V některých zátokách smrad a špína
závodníci ptají se čí je to vina
odpadků všude je na tisíci
jachtařit bude se asi v popelnici

Pořadatelé rozhodli na hrách šetřit
Sáblíkové nepodařilo se sem vetřít
i díky ní bude Olympiáda chudá
dopingový tým však ví, že nebude nuda

Rusové do Ria chtějí mermomoci
tak všichni přemýšlí jak jim pomoci
do Brazílie pojedou ač dopovali
nuda by byla kdyby byla nouze o skandály

Navzdory všemu proběhlo zahájení
Brazilci doufají, že se svět změní
volají: „Přestaňte kacet stromy, pralesy,
my už tu budujem všude nové lesy."

Tak každý sportovec kromě syna, domu
pomáhá dobré věci, pomáhá tomu
že za něj jeden strom pak vysadí
snad není to šaškárna na pozadí

Čechů zas přijelo na desítky, stovky
většina stejně v prvním kole natáhne krovky
ale proč nejet do Ria když platí to Češi
stejně všem fandíme na to oni hřeší

Prohnou se řádně daňoví poplatníci
za státní prachy jedou i politici
ač mají na účtech kradené miliony
lákají velmi brazilské zvony

A tak aspoň českým favoritům držme pěsti
snad na nás opět usměje se zlatavé štěstí
Kvitová, atleti anebo Synek
to je, doufáme, ten správný medailový ohýnek
Autor osztravak30, 15.08.2016
Přečteno 1267x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí