Športovec

Športovec

 

 

 

                       ŠPORTOVEC

 

 

 Usilovný športovec 

 pohybu sa venuje,

 vychýrený svalovec 

 denne tvrdo trénuje.

 

 Má vlastného trénera,

 aj so stravou poradí,

 prísun živín z taniera,

 sacharidy vyradí.

 

 Futbalista bývalý 

 kariéry sa nevzdáva,

 vzťah ku športu trvalý 

 navždy v ňom už ostáva.

 

 Mládežnícke oddiely 

 pripravuje na súťaž,

 počas sviatkov, nedelí 

 necíti sa na obtiaž.

 

 K súťaži sa schyľuje,

 už tréningy gradujú,

 bez pardónu driluje,

 bicepsy sa radujú.

 

 Medailová vidina 

 usadená v predstave,

 hlavná méta jediná 

 vo svalnatej postave.

 

 Fanúšici v hľadisku 

 povzbudzujú hrdinu,

 sťa herec na javisku 

 rozochvieva hladinu.

 

 Čo najlepší možný výkon 

 musí teraz dosiahnuť,

 sústredený iba v úkon,

 protivníka presiahnuť.

 

 Padol rekord svetový,

 vzbudil veľké ovácie,

 rekordér však hotový 

 chrúme v kúte pistácie.

 

 Priaznivci už skandujú 

 športovcovi na slávu,

 potešení srandujú,

 prichystajú oslavu.

 

 Porazení súperi 

 zahanbení ostali,

 schladia egá v kúpeli,

 z popola už nevstali.

 

 Na tabuľke výslednej 

 tróni slávny favorit,

 na tlačovke následnej 

 z ód sa stáva kolorit.

 

Autor Peter35, 15.05.2021
Přečteno 389x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, Vivien, šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí