Bežec

Bežec

 

 

 

                    BEŽEC 

 

 

 Tričko mokré od potu, 

 zablatené tenisky, 

 hodinovú lopotu, 

 v očiach čudné záblesky.

 

 Behá lesom deň čo deň, 

 zlepšuje si kondičku, 

 slepý, hluchý ako peň, 

 kým neskončí rozcvičku.

 

 Žiadnym tukom navyše 

 neoplýva jeho sval, 

 tep pri behu kolíše, 

 výkon hodný samých chvál.

 

 Rýchly ani srna lesná, 

 výkon hodný obdivu, 

 dravý ako líška besná, 

 divák plný údivu.

 

 Čo dokáže ľudské telo 

 trénované deň čo deň, 

 bodaj by sa druhým chcelo 

 natrápiť sa toľko preň.

 

 Bežec však už zvyknutý 

 na prísny štýl života, 

 k behu roky upnutý, 

 jeho práca, robota.

 

 Nevyhnutná pestrá strava, 

 dostatočne dlhý spánok, 

 oddýchnutá čistá hlava, 

 telo ľahké ani vánok.

 

 Behal už po celom svete, 

 zažil mnohé nezdary, 

 vždy v ústrety novej méte, 

 zdolať ju sa podarí.

 

 Kilometre urazí 

 na suchu i na ľade, 

 rekord dávny porazí 

 vo výbornej nálade.

 

 Beží ako o závody, 

 súper iba krúti hlavou, 

 posilnený hltom vody, 

 jednoduchou ľahkou stravou.

 

 Čochvíľa už bude v cieli, 

 protivníkov predbehol, 

 zo šprintu jak krieda biely 

 nový rekord zabehol.

 

 Stojac na stupni víťazov 

 v eufórii radostnej, 

 splniac množstvo príkazov, 

 koniec púte bolestnej.

Autor Peter35, 27.02.2022
Přečteno 299x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano. Běhat je o spoustě sebezapření. Je to velká řehole. Dobře jsi zachytil.

27.02.2022 10:12:57 | mkinka

Tak ako píšeš, viem aj z vlastnej skúsenosti

04.03.2022 09:40:19 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí