Drtič

Drtič

Anotace: Není drtič jako drtič

Kopřivnický drtič

Projeli jsme spoustu cest,

než vyzkoušeli, co to jest.

Hec dobrý, však déšť byl proti

nechtěl, aby z nás byli další exoti.

 

Svaly nabušené,

srdce touhou rozžhavené,

dokázat jednou za život,

co je v nás naučené.

 

Déšť sílil, na startu z nás kapalo,

ve Frýdlantu, už nádraží mávalo.

Sto chutí skončit, odjet domu

mozek řekl…

„Jsi lev, postav se tomu.“

 

My do kopce, déšť nás zdravil,

spoustu cyklistům kola spravil.

Bahna všude, nejvíc v kole,

kola pokládají, děkují vodě.

 

Na Lysou my dopluli

proti proudu řeky,

odložili své kola,

zahřáli se polévky.

 

Zde padla otázka,

jestli nechci ruma,

jenom jsem se usmála,

viděla se doma.

 

Zaplatili v mokré měně

i tam se voda dostala.

Na zahřátí lupla rum,

hlavně, že sem se ohřála.

 

Usmála se, batoh vzala,

že se aspoň převleču,

vytáhla z něj sáček z věcmi,

koukám dovnitř, voda i tu.

 

Tož co, vykroutila, nahodila

na ta ty mokré věci,

každá vrstva se počítá

bude teplej přeci.

 

Opatrně sjeli z Lysé,

rumy ještě hřály,

dojeli zpět na stadion,

tam se  čísla losovaly.

 

Na tu smůlu, na počasí,

které dneska vládlo,

vyhráli jsme drinky, tyčky

a nějaké prádlo.

 

Pak už jenom dojet domu

do té naší vesničky,

hodit sprchu, uložit se

do té svoje postýlky.

 

Dobrý pocit, dnes vzpomínky,

na počasí minulé,

další rok my za sluníčka,

zvládli trať jak formule.

Autor Marťas9, 18.09.2023
Přečteno 118x
Tipy 8
Poslední tipující: Vivien, Psavec, IronDodo, Žluťák, Fialový metal, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To vážně? Já ji šla vloni pěšky (a ne poprvé, znám výstupy z různých směrů), a řekla si, naposledy. Příště autobus :-) Máte můj obdiv!

18.09.2023 20:31:17 | Vivien

Díky Vivien. V roce 2008 jsme se s kamarády nechali vyhecovat, že teda pojedem. Počasí nám nepřálo a na Lysé v 9 stupních procházení, mokří jsme to vzdali. Další rok jsme to ujeli celé délka trasy 125 km, převýšení cca 3400m. Plus cesta od nás a zpět 30km. Celkem jsme ujeli 155km. Asi má největší trasa za den. Bylo to náročné a zároveň krásné tolik zapálených bikeru. Aspoň jednou jsem chtěla toto ujet. Dokázala jsem to.

18.09.2023 21:11:04 | Marťas9

Úžasné!

19.09.2023 10:38:41 | Vivien

Díky Vivien

19.09.2023 11:52:11 | Marťas9

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí