Líný kocour

Líný kocour

Anotace: Konec lenošení.

Na půdě se honí myši,
jejich kroky kocour slyší,
dál však přede s rozkoší,
nejraději lenoší.

 

Nemá zájem o honičku,
radši mňoukne na paničku,
nějaký mls dostane,
často ani nevstane.

 

Časy ty se ale mění,
bylo dobře, teď už není,
myši řádí ve spíži,
paní škody prohlíží.

 

Pokárání kocour slyší,
musí vyhnat drzé myši,
jinak bude o hladu,
což mu kazí náladu.

 

Protože měl smutná očka,
od sousedů přišla kočka,
spolu loví myšičky,¨
učí to i dětičky.




Autor Psavec, 04.10.2015
Přečteno 3613x
Tipy 10
Poslední tipující: jani, Květka Š., Martinecka23, enigman, Jort, Frr, A42, bogen
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kočka už nemá smutná očka...st:-)

06.10.2015 16:38:19 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí