MIKULÁŠKÁ BESÍDKA

MIKULÁŠKÁ BESÍDKA

Anotace: pár nostalgických (a trošku dobytkovských) vzpomínek na dětství na jihomoravském venkově

Čert a Mikuláš
Chodili k nám na guláš
To vám povídám
Že nejraději k nám.
 
 
Když jsem však byl maličký
nešlo mi do hlavičky
Proč vždycky když se zjevili
Tak zvláštně zcesty mluvili
 
 
Proč když vyšli na koledu chodili vždy jak po ledu
Dnes pochopit to dovedu, proč chodili na koledu
Dnes už dobře znám proč chodili k nám
 
 
Čert a Mikuláš
Nešlo jim jen o guláš
Cestu u nás ke sklepu
Znali ji i poslepu
 
 
Čert pátou flašku načínal
To Mikuláš už usínal
A když jim pak došli síly
S andělem na schodech blili
 
 
První flaška, druhá, třetí, demižón pryč jen to letí
Tak to bylo, milé děti, někdy lepší nevěděti
Nebylo to na guláš a ani kvůli vám.
Autor Alija Harisović, 05.12.2015
Přečteno 773x
Tipy 2
Poslední tipující: Laurel, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to mně bratr kdysi vykládal jak šel na Mikuláše večer domů z práce přes
Kampu a na lavičce souložila andělka s čertíkem..jo to musel bejt krásnej
Mikuláš !..:-)) :-D

05.12.2015 17:07:12 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí