Šťastný švec

Šťastný švec

Anotace: Báseň jak chudý švec ke štěstí přišel

Sbírka: Matčiny oči

Šije švec sobě nové boty
vždy od neděle do soboty
přitlouká hřebíčky a cvočky
šije botky lehké, jako vločky

Celý den, celou noc
žádal mistra o pomoc
jak botka krásná být může
když ušita je z nejjemnější kůže

Tak dal mistr dobrou radu
když má bota nějakou vadu
musí zašít kdejakou záplatu
však za cenu nižšího platu

Přišel k ševci pan král
aby jezdecké boty spravit dal
pracoval v ševcovské dílně
velmi dlouho a velmi pilně

Příštího rána jsou botky hotové
na stole se blyští jako nové
objevil se ve dvěřích sám vládce
boty mu padly tak hladce

Za botky lehké jako bílá vata
přislíbil dceru a truhlici zlata
obdařený švec je tuze rád,
když s králem odjel na hrad

Na hradě mohl pro lid šít
vše co si přáli mohli mít
chudoba, než jeho srdce vyplení
dostalo se mu pocty každodenní
Autor Petr27, 25.08.2018
Přečteno 2120x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí