Ochránce brouk Pytlík

Ochránce brouk Pytlík

Anotace: Kdopak by neznal slavného brouka Pytlíka, který všechno zná a také všechno umí.

Spěchá, spěchá jako rychlík,
je to přece náš brouk Pytlík,
nejchytřejší v celém háji,
všichni jeho rady znají,

Právě volá na berušku,
ochránit ji dá mu fušku,
ze všech sil on na ni mává,
po louce se žene kráva.

Kravička má špatné oči,
co když na tebe pak skočí,
pavouk nedbal varování,
proto si teď berle shání.

Chrobák také dostal radu,
nebezpečí číhá vzadu,
žába na tě v skrytu čeká,
chrobák prchá, moc se leká.

Pytlík broučky ochraňuje,
mnohý mu pak poděkuje,
hrdinou je v jejich říši,
prý i knihu o něm píši.
Autor Psavec, 16.02.2020
Přečteno 452x
Tipy 15
Poslední tipující: mkinka, Koala, Donne, Martinecka23, Lighter, praetorian, BaZiNgA, šerý, Frr, jenommarie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Supr.

12.09.2023 11:28:39 | mkinka

Security Pytlík...

12.09.2023 11:21:12 | Koala

Super a je potěšující, ta zdejší autorská invence.
Do zdejší kreativity publikujících autorů další, a to dětský vydařený střípek

16.02.2020 22:54:14 | šerý

Všechno znal a všude byl, se vším si vždy, poradil.
Brouk Pytlík je všudybyl. Pěkná a ještě Ferdu :-) ^ST^ ;-)

16.02.2020 22:11:01 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí