Skřítkové z města - 1. část

Skřítkové z města - 1. část

Anotace: Co se týče veršů a rýmů, jsem inspirován písničkou "Skřítkové, zedníci" z filmu "Ať žijí duchové". Co se týče obsahu mé básně, jsem inspirován a zároveň rozčílený tím, co někteří na tomto světě páchají a nedá se to zastavit. Jednou se nám všechno vrátí.

Vlítnu na internet, otevřu schránku,
pak seznam prohlížím, čtu si v tom článku.
Ceny zas porostou, vláda to chtěla,
je to jak žihadlo, co dává včela.

Takto tě rozčílí jediná věta.
***
Ptám se však, co zbude z celého světa?
Tráva je písečná, stromy jsou z plechu,
o Zem se budem bít v posledním dechu.

Zavřu ten internet, chystám se k spánku,
pak lejstro prohlížím, čtu si v tom článku.
Zpráva, spíš žalozpěv, papírem zněla,
jsme jako děti a mrznou nám těla.

Zima je příšerná, má všechna ESA,
loď vážně nádherná ke dnu teď klesá,
tak jako šachista v posledním dechu ...
V bojišti bez figur zbylo pár pěchů.
Autor CRASH, 14.02.2012
Přečteno 680x
Tipy 6
Poslední tipující: protivyl, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak tohle mě vážně pobavilo :D

15.02.2012 19:29:44 | Black Sardinian

A přitom to nemělo pobavit. Ale jsem rád, že na někoho to takhle zapůsobilo.

15.02.2012 20:35:56 | CRASH

Takové zprávy nás rozčílí pomalu každý den.

14.02.2012 23:16:52 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí