Pracovní panic

Pracovní panic

Anotace: Báseň o tom, jak si chlapeček z pozice třídního učitele stěžuje na to, že školy jsou na nic a že jen těžko najde práci.

Ve třídě za stolem snídá,
odrostlé parchanty hlídá.
Ve třídě za stolem svačí,
z publika žáci se mračí.
Kdo je tím třídním, co hledí
na žáky, že jsou tak bledí?
- chlapeček, moudra jim dává:
"Tady Vás nečeká sláva."
 
A kdo jsou žáci, co civí,
žáci, jež učivem živí?
- lidé snad o sto let starší,
chlapeček řve na ně: "Další!"
Takhle je k tabuli volá,
ptá se jich: "Na co je škola?"
Každý se po jednom střídá,
pak vrže po desce křída:
 
- psáno na tabuli -
Škola tě naučí všemu,
ať můžeš čeliti zlému,
co venku na tebe čeká,
jako pes za plotem štěká.
Dokážeš předejít chybám,
možná i mluviti k rybám,
jako pták volný se cejtíš,
jako pták do nebe vzletíš.
- psáno na tabuli -
 
"Kéž by to bylo tak, žáci,
hledá-li někdo z vás práci,
vzorečky? dějepis? - na nic,
teď je z vás pracovní panic.
Jelikož nemáte praxi,
můžete leda tak, jaksi
zapařit s kámoši, spolu,
oslavit, že máte školu."
Autor CRASH, 23.02.2012
Přečteno 671x
Tipy 8
Poslední tipující: Lina, Linzerka, Špáďa, CULIKATÁ, jima
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

S tímto se musí souhalsit. A to jsem ještě student. ST

23.02.2012 23:26:36 | Lina

Dobře se prolíná fixe s realitou

23.02.2012 15:48:31 | Špáďa

To je přesné.

23.02.2012 16:08:14 | CRASH

No to jsme to dopracovali a bez tlačenky či obr štěstí-smůla:(

23.02.2012 14:12:39 | CULIKATÁ

Pracovní panic - výstižně označeno.Systém školství produkuje zejména v technických oborech /kromě informatiky/absolutně nepřipravené absolventy - perfektní ukázka zpětné vazby

23.02.2012 13:56:00 | jima

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí