Nemocná duše

Nemocná duše

Anotace: .

Po záchvatu euforie
atypické příznaky
nezávažná arytmie
pevná víra v zázraky
když se smrti nedožije
schová slunce za mraky
nenají se, nenapije
neovládá rozpaky
užovka a nebo zmije?
Ve tmě se to nepozná
jedna možnost nezabije
duše bude nemocná
při bolestech ví, že žije
kousek ode všeho zná
zničující alergie
geneticky přenosná
už se blíží apatie
nesnese sluneční svit
tržnou ránu nezašije
jen ji stačí zalepit
hodně kouří a dost pije
dříve býval parazit
doufá, že svou vinu smyje
a bude mít pro co žít
kdo beznaděj nezažije
neví jakou moc má strach
skupinová terapie
nepřeváží misky vah
bezúčelná alchymie
proměňuje život v prach
úsměv bolest nezakryje
oběť je svůj vlastní vrah
dávat pozor na bestie
krvelačně zuby cení
na kolenou poprosí je
o svobodu, která není
vyhlášení amnestie
celý průběh kauzy změní
povolit eutanázie
ubylo by oběšení
svou beznaděj nepřežije
vymlouvá se na nemoci
nekonečná agonie
během dne a během noci
ani chemoterapie
nevyléčí divný pocit
že když někdo nerad žije
zemře sám a bez pomoci..
Autor Manni3, 01.03.2012
Přečteno 520x
Tipy 11
Poslední tipující: bogen, Jenda P., Kirsten, Tanecnice, Radhuza, tato22, glifada
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí