Krásné dny jsou z těch nejhorších

Krásné dny jsou z těch nejhorších

Anotace: kecám, mám je ráda. Tahle báseň je o zahleděnosti do vlastní blbý nálady. Takže nekecém. Záleží na úhlu pohledu.

Krásné dny jsou z těch nejhorších
Všecko svítí, jásá, směje se
přičemž Ty čumíš do země
jako třináctka po plese
Lidi nechceš a Praha němě
odpovídá mlhavým oparem
kolem svojí krásy
Kolem Tvojí krásy
Podpatky na nožce zarývají
svých sedm centimetrů
do toho, co tají
asfalt, kočičí hlavy i eskalátory v metru
---
Kdyby bylo hnusně
Nemusela bys žárlit na pěkný počasí
Všem by bylo mizerně
Protože by měli mokrý vlasy
A nikdo by se neusmíval
Všichni by čučeli do země
kafrali, a záviděli slunnejm plážím
A Ty bys měla radost, zřejmě
z toho, že nikdo nekouká k věžím
aby mu nekáplo mezi oči
aby se nerozpily linky
Měla bys pocit rozhodně lepší
než v krásnej den,
kdy si kvetou sněženky
a ty by ses radši zavřela do beden.
Přečteno 370x
Tipy 3
Poslední tipující: Jozef Bojanovský, Marcone, Metcheque
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí