Matka

Matka

Anotace: snaha o vcítění se do jisté situace

Kde jsi srdce mé! kam jsi odletělo?
Prázdno po tobě se zavalilo kameny
Pod jejich tíhou se hrbí celé mé tělo
Kosti chřadnou a praskají


Duše má umírá žalem
Topí se v poháru hořkých slz
a já v tom šílenstvím stálém
zbytek naděje, svírám ve svou hrst

Srdce mé vrať se z té veliké dálky
Chci šetřit ti na svatbu, nikoliv na rakev!
Proč muselo jsi odletět do nešťastné války?
Tvá pýcha tě zkazila,opila zlá krev

Když dali ti bubnovat a slíbili věčnou slávu
Když dali ti pochodovat v uniformě kata!
Věrnost si přísahalo, oděno do smrti hávu
Věrnost si přísahalo na boží jména svatá!

Srdce mé, synu můj!
Vrať se mi.
Autor SEGOVESS, 11.03.2012
Přečteno 332x
Tipy 4
Poslední tipující: Psavec, Větroplach
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí