Hra

Hra

Anotace: A ve vzduchu byla cítit vůně dřeva a léta...

jmenuje se to "nebeské vzpomínky"
takže poslouchej...

vyrudlé nebe
a poslední sloupy zlatého prachu
velké - na mžiknutí oka
ležím a hledám nahoře
neexistující mraky
stejně nevidím
a místo ohně nad lesem
promítá se mi
ocelová modř něčích očí
.
vzpomínám
jednou byl stejný večer
a pod stejnou klenbou oblohy
a černý, zubatý okraj lesa na obzoru
lákal neznámým tajemstvím
.
a byl dům
na stráni, bičované větrem
a šňůrami deště
temná noc
bez měsíce
to všechno
ve slovech
a zářících, dětských očích
pod haldou prken
a tím vyrudlým nebem
se slunečními sloupy
.
a já vyrostla
měla po pás vlasy
a meč
a křišťál-z kousku skla
.
a líté boje
a krutý osud
tajemný hrad
tam, v tom zubatém, černavém okraji obzoru
.
kočár bez koní
okénko karetních srdcí
ďábelský sluha

s ohnivým bičem
.
spisovná čeština
úpěla někde v příkopu
tajemná gesta a výrazy
učinily příběh
skutečností
v mých i jejích očích

Autor Cvokhauz, 18.03.2012
Přečteno 520x
Tipy 6
Poslední tipující: střelkyně1, gallatea
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no pro mne lahůdka a ještě si tě lehce zapamatuji...:-))

02.04.2012 13:19:14 | střelkyně1

zapomněl jsem, že už jsem tě četl a líbilo se mi to, dnes jsem na tvou básničku narazil a líbila se mi moc:-), těším se na další. fakt mě baví tě číst

18.03.2012 22:48:57 | kočkopes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí