TVŮJ VNITŘNÍ VESMÍR

TVŮJ VNITŘNÍ VESMÍR

Anotace: ....

V zajetí krvežíznivých iluzí
skládáš poztrácené střepy vlastního já
jako hvězdy do souhvězdí
tvého neprobádaného vesmíru pohnutek

a v tom tvém vesmíru
tancuješ do rytmu zmučených klavírů
v lodičkách z hvězdného prachu
a krepového papíru
na ruce s prstenem
z dračího zubu vsazeného do safíru

když modlíš se ke třem sluncím
a dvou měsícům
tvého neznámého světa
uvnitř tvého srdce

prvním sluncem je Aspyla
takové malé sladké tříbarevné
jako duhová kulička
co připomíná dětství

tím druhým je Kodura
hranaté slunce plné ohňů
jako myšlenky ve tvojí hlavě
uvězněné tak hluboko

a třetím je Mitron
černobílý uzavřený prostor
v sopečné erupci pocitů
zmítající se v prázdnotě

a kolem nich
obíhají dva nádherné měsíce
tak průsvitné a modré
jako tvoje oči
vmalované do tváří
a v nich
vidím skvrny tvého osamění a chtíče
porazit v sobě to zlo a najít to dobré
a až se ti to podaří
tak pak i on
do tvého vesmíru polehounku vkročí.
Autor ZILA78, 20.03.2012
Přečteno 408x
Tipy 13
Poslední tipující: Jin&Jang, robbiP, gallatea, Aťan, Psavec, střelkyně1, zaba.zuzla
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST
no jo, no... takhle nějak se má psát, když se to umí :)

21.03.2012 07:37:17 | Aťan

Tak tohle bylo skvělé počteníčko, ST.

21.03.2012 00:12:26 | Psavec

báseňka nádherná,četla se jedním dechem...dávám obrovské ST..:-))

20.03.2012 21:59:53 | střelkyně1

Wow!! Jen klaním se a smekám nad pravým uměním. Je to jako pohádka, příběh, krása... :-)

20.03.2012 20:34:06 | zaba.zuzla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí