~Koráb pouště

~Koráb pouště

Anotace: Velbloudi a dromedáří pomalu se v písku boří...

~~~~~~~
V poušti nikdy nebloudí
velbloudi a dromedáři
jen znavení beduíni
pomalu se pískem plouží.

Pot a slzy těla solí
slunce jim na záda pálí,
ve stínu „hrbatých koní“
pak beduíni chvíli spali.
~~~
Vody už jen málo mají
k oáze však cesty kus,
to koráby pouště znají
jsou jak pouštní autobus.

Nad dunami písečnými
už žhavé slunce usíná
a ty naše beduíny
nesplete fata morgana.
~~~
Poslední kapky vody živé
ty mužné rety smáčí
a brzy zrána karavana
k cíly cesty kráčí.

Než začne slunce pálit
to slunce polední,
vidíš,oáza na dohled.
Tím směrem pohlédni.

Zelená,života plná
je oáza beduína…
*~~~~~~~~~*
Autor Květka Š., 27.03.2012
Přečteno 612x
Tipy 7
Poslední tipující: PIPSQUEAK, CULIKATÁ, střelkyně1, Linzerka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Květuško...už si je všechny schovávám pro jednoho prcka,ten z nich bude štěstím bez sebe:)))

27.03.2012 18:20:24 | střelkyně1

Života plná je oáza nejen pro beduína.:-)

27.03.2012 16:49:36 | Linzerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí