ZRÁDNÉ VODY ŽIVOTA

ZRÁDNÉ VODY ŽIVOTA

Anotace: ....

Pohlcující východ ohnivé luny
v závějích granátových červánků
a nebeské modravé hlubiny
jako průzračné stříbrné laguny
velkolepého přírodního svatostánku

a její paprsky
jako jehličky krás
prostupují do mělkých vod
zlatavého písku
a jejich třpyt
dodává lesk skalnatým výběžkům
co polyká je jantarové moře
jako pocukrované pamlsky
nebo jako budoucnost náš čas

a za tetelícím se obzorem jen malinký bod
jako tečka v tisku
pluje ztracená loď
na hraně Bermudského trojúhelníku
s lehkostí
a žalostně zmítající se
jako popel v pohasínajícím ohnisku

to vlny nesou v náručí
ztracené duše námořníků
a jejich tesklivě trýznivý křik
jako poslední naději
pro všechny
co do temných vod
vlastního života
s určitostí jednou poplují

aby tomuhle
skvostně nádhernému místu
velikým obloukem se vyhnuli.
Autor ZILA78, 06.04.2012
Přečteno 300x
Tipy 14
Poslední tipující: Jin&Jang, Anjesis, annie, zaba.zuzla, Květka Š., Aťan, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná, STipová.. jen v posledním odstavci postrádám "se" =)

10.04.2012 19:41:44 | annie

Beru si plovací kruh a světlici.

07.04.2012 23:15:54 | zaba.zuzla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí