~V lehkém vánku

~V lehkém vánku

Anotace: A všechno se barví jarní zelení.,..

~*~

~~~j~a~r~o~~~

~~~~

 Skřivánek zpívá

 vzduch je zpěvem plný

 všechno se barví jarní zelení,

 mravenci lezou

cestou po kamení

 a v lehkém vánku

 se tráva zavlní.

 

Do jarních červánků

 za vesnicí nad rybníkem

 pár bílých čápů letí,

 prý v jedné chaloupce

 za kostelíkem

 čekají veliké štěstí.

 Kolébka

 dávno nachystaná

 jenom tam složit uzlíček,

 jak se to v pohádkách

 povídalo

 ještě za našich prababiček.

 

Za chvíli pláče v kolébce

 „děvčátko“

 trochu jsi to spletla,

 

~~P~O~H~Á~D~K~O~~

 ~~~***~~~

Autor Květka Š., 10.04.2012
Přečteno 276x
Tipy 5
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Psavec, Linzerka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jaro je jaro

11.04.2012 14:13:32 | Linzerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí