~Náhrobní kámen

~Náhrobní kámen

Anotace: Ten slzami ta vdova kropí...

 ~

Růže

~~~*~~~

 Černé šaty nosí

 ta vdova den co den

 kytku rudých růží

 položí na kámen,

 potom ten kámen

 náhrobní

 slzami kropila

 za svého milého

 se smutná modlila.

 

Ty černé šaty odlož

 vždyť jsi ještě mladá

 jiného mládence

 už jsi mohla mít ráda,

 ta vdova však nechce

 odložit černý šat

 nechce si nové štěstí

 nechce uspěchat.

 

Až třetím rokem růže

 ty rudé odkvetly

 a na náhrobní kámen

 už slzy nekáply,

 černý šat mladá vdova

 za bílý měnila

 našla si milého

 jen jemu patřila.

 

~~~°~~~

 

Autor Květka Š., 11.04.2012
Přečteno 230x
Tipy 8
Poslední tipující: PIPSQUEAK, střelkyně1, Boudicca, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co mají dělat mladé vdovy. ST.

11.04.2012 16:35:12 | Psavec

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí