otázky

otázky

Anotace: ..

proč slunce svítí
proč voda teče
proč málo hořčíku
způsobí křeče
proč výkřik do noci
každého vyděsí
proč prádlo neuschne
dřív než se pověsí
proč někdo riskuje
a pak se poláme
proč tyhle pokusy
na sobě děláme

proč moucha bzučí
kopřiva pálí
proč sny si nechá zdát
proč slušný člověk
v příkopu se válí
proč medvěd na zimu
raděj jde spát
nač stavět chodníky
proč sbírat bobříky
proč psát své vyznání
když city nechrání
proč toužit po změně
po sladké odměně

proč mouchám trhat křídla

proč láska nepřeje
a kámen nehřeje
proč olej zaprská
když vody přileje
kdo touží po štěstí
nevnímá rozcestí
až přijde k útesu
ten pohled nesnesu
do jeho smutných očí
když rozhod se že skočí

ta volnost v rychlém letu
touha říct snad se pletu
že to byl dobrý nápad
snad dole začne chápat

až rána dozní tichým krajem
až usedne prach zvířený
vykročí s křídly novým rájem
starostí všedních zbavený
Autor poeta, 16.05.2012
Přečteno 419x
Tipy 9
Poslední tipující: Dreamy, enigman, Gudula, Cecilka, Kara Lee Exl, Květka Š.
ikonkaKomentáře (12)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A jak si na tom po pěti letech...už víš?:-)

07.05.2017 21:26:59 | Dreamy

vim kde jsou.. tam co se koleje zužují..

07.05.2017 22:11:13 | poeta

Proč život člověčí postrádá bezpečí, láska mu schází?
Proč dítě zvídavý vždy někdo zastaví, radost mu zkazí?
Proč padá do dlaní s večerem stmívání, až potom úsvit?
Proč lidé nezmění v skutečnost toužení, souží se, chtěj snít?
:o)

17.05.2012 17:25:40 | Cecilka

pěkná,líbí se mi...ST

16.05.2012 22:16:44 | Květka Š.

ted bych měl napsat báseň "odpovědi"
..jenže je neznám ,tak nevím..

16.05.2012 22:21:11 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí