Neboj se !

Neboj se !

Anotace: Nenechte se zahnat do davu a buďte sami sebou...

 

Jak může duše básníka,
poletovat na nebi a obdivovat krásy,
když svázána je slovy tatíka,
jež učení na tebe tasí.

Chtěla by má duše vyprávět,
příběhy smutné a veselé,
však v učení se musí utápět,
proto básně nesou utrpení mé.

Nechci však vyprávět příběhy,
konzumní a veselé, šťastné konce,
chci aby myšlenky ve Vaší hlavě proběhly,
aby byla na zemi a neběhala po růžové louce.

Chci Vaší duši k zamyšlení povzbudit,
aby podívala se jinak na svět,
nové myšlenky a názory probudit,
hymnu změny Vám zapět.

Nenechte sebe lidmi do davu strhnout,
svou osobitost a jedinečnost si zachovej,
na svůj talent a umění musíš se vrhnout,
tím ty obyčejnější posměváčky překonej.

 

Autor Wolf-man Darel, 08.06.2012
Přečteno 639x
Tipy 8
Poslední tipující: Greeman, Lioness, Liduška, Anjesis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné, kdybych měla děti, hned jim to přečtu :)

18.04.2013 10:35:55 | Lioness

dobrej námět

10.06.2012 18:52:48 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí