Hihňal a Hihňa

Hihňal a Hihňa

Anotace: -

Hihňal a Hihňa


Hihňal se hihňal Hihňovi
za jeho skromné úspory
na vzhledu ba i na duši,
tak dostal Hihňa za uši.

Hihňalovi se líp daří,
když provází ho jeho stáří.
Hihňal starý, bohatý
má však smolné záplaty
na svůj život monotonní,
který mu tak libě voní.

Mladý Hihňa hihňavý,
hihňá se si pro zdraví.
Ač je chudý, přec je rád,
a je dobrý kamarád.

Každý z nich má svoje klady,
však dneska jen na náklady
hledí se a to je škoda,
vždyť nejcennější je dnes voda.

A tak oba hihňajíce,
žijí život brblajíce.
Nadávají stále dál,
na život, co za to stál.
Autor hubape, 10.06.2012
Přečteno 431x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí