ZASLOUŽENÝ DŮCHOD !?

ZASLOUŽENÝ DŮCHOD !?

Anotace: Někomu práce nevoní, mnozí prací zase i voní.

Dříve jsem nebyl básník
natož jakože zasněný
Pracoval ale na směny
Takže v noci i v neděli
Víc na nás už nechtěli

To býval jsem i ospalý
Zato přirozeně štíhlý
s vypracovanými svaly
že mnohým až oči jihly

Dopovali jsme celou směnu
Vtom nepotřebovali změnu
Žádná droga konopí či len
Dobrovolně dýchali i toluen

Soustředěný pohled
vlastně zasněný taky
Sledoval jsem přístroje
teplotu a stavoznaky

Někdo v životě neměl
nemá ty správné rádce
Nikdy nepoznal neví
jaká je skutečná práce

Aniž bych chodil v průvodu
dožil jsem se až i důchodu
A než nastal života podzim
často jsem třeba jen zahlédl
jak i mnou vyrobený benzin
běžně stále odvážejí vlaky
Autor RU 82, 21.06.2012
Přečteno 315x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí