o lásce ne!!!

o lásce ne!!!

Anotace: ani o smutku

vyšel jsem ze cviku
rezne mi luk
naposled střílel jsem
na vzrostlý buk
co stával za domem
vrhal stín na kámen
a já vždy po ránu
sluncem byl omámen
zahradou kvokalo
stádečko slepiček
stařičký švec ťukal
do boty hřebíček
babička chystala
na kamnech cikorku
sousedi tůrujou
na dvorku motorku
a pak se zatáhlo kapka letí
tak přikrej seno zažeň děti
vytáhni zásuvky
blesk hledá objeti
světlo už nesvítí
tak skoč po koštěti
zameť si světnici
dej kočkám do misky
ořezej pastelky
vycvakni propisky
do kamen lopatku
ať hřeje od nohou
a zavři spižírnu
ať myši nemohou..
potom se natáhni
za pecí na sesli
a volej na mladé
by kávu donesli
napchej si faječku
voňavý obláček
víčka už padají
kouří tvůj ucháček
poslední vzpomínku
schovej si na ráno
nasekat polínka
a at je ustláno
snášel se soumrak
na mou vísku
tak ještě proseju
kolečko písku
aby se zedníkům
až přijdou z osady
v pohodlí míchalo
a lilo v základy
Autor poeta, 27.06.2012
Přečteno 408x
Tipy 5
Poslední tipující: enigman, Psavec, Kett
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to by se stavělo...

29.06.2012 07:25:11 | enigman

bez piva ne,v tomhle vedru

29.06.2012 22:28:05 | poeta

Hurááá..konečně budu mít tu studnu :-)))

27.06.2012 13:35:02 | Kett

nééé.už žádný studny :)..utíkám

27.06.2012 13:39:12 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí