Bordel

Bordel

Anotace: Zní to méně poeticky, než by mohl název napovídat

Zase mám bordel ve věcech

hněv to doprovází
pomale vybrnkávání kytary
zní falešně – naladit ji nedokážu
alespoň si to myslím
stejně nemám sluch

v každodenní činnosti
obsažena prázdnota
ne není to póza
že by byly věci prázdné
a já byl nihilista
já bych byl rád,
kdyby měly obsah
kdyby věci byly jak nádoby
které by obsah přijaly
ale tak to není
obsah se z nich vytrácí
a všechno ztratilo svůj smysl

mají vůbec věci smysl?
anebo jsme ti, kteří je musí -
jak jen je to slovo -
skleničky slivovic
všechno je tak plné
každé slovo má jinou barvu a jiný tvar
neexistuje plnost či prázdnota
všechno prostě je
naplnit! tak zní to slovo

zase mám ve věcech bordel
Autor lexus, 26.07.2012
Přečteno 402x
Tipy 6
Poslední tipující: ewon, Písnička...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak za prvé:
jedna holka o mě říkala, že jsem nihilista, ptala se mě, jestli vím, co to je.
Za druhý, její máma říkala, že život je bordel.
za třetí na kytaru mám ladičku

a za čtvrtý: jen tu slivovici nepiju.

a nakonec: i když máš v hlavě bordel, tak jsi to, řek bych, docela vystih. Člověk určuje smysl věcí.

26.07.2012 23:02:03 | ewon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí