Nezvaný host

Nezvaný host

Anotace: ...

Jsem negramotná a nectím ženské zbraně,
afektovanost mi příjde pitomá.
Raději si beru příklad z laně
a nahotu i sex si nechám na doma.

Tahleta doba lízačů pat je lidsky nedůstojná,
člověku je předkládána povrchnost.
K dítěti se pořizuje chůva, kojná
a v soukromí nás omezuje nezvaný host.
Říkám jim odposlechy, vlastně štěnice
a tvářím se nechápavě, prostě slepice.

Představím si dialog a objevuji Čínu.
Jídlo jídám narychlo a košér,
jen občas stojím u stánku na hamburger či na langoše.
Když v něčem přestřelím, pociťuji vinu.
Chybí mi láska víc než groše.

Vybil se mobil! Kde je tátova nabíječka?
Tak tohleto je dneska druhá tečka...
Les je svatý: HOLLY WOOD
pro zachování vlastní ceny nám do vínku byl dán i STUD.
Jsem stroj, člověk i zvíře? Odpoví mi pud?
Každého z Vás však zajímají spíše mé ložiska zlata či rud.

Závaly, nafta, jež vodu zakalí.
I paprsek světla byl pro očistu pomalý.
A lidé, ti se k otevření pomoci jeden druhému zas zdráhali.
Pak tu máme ty, jež ovládnout by chtěli svět.
Kdo není "čistá rasa", ten zavřen bude za ostnatou zeď.

Kde jsou dnes proroci a rytíři, co uctívají Boha?
Snad před prvním neúspěchem nezatřískli dveře a nevzali roha.
Mám-li dnes soudit sebe samu,
pak redukuji pomluvu a nepočítám fámu.
Projdu se pamětí i místy s černou dírou,
co jsem nezvládla svou vůli, odčinit chci vírou.

Přesto a právě proto, co jsem zažila,
bych na rytíře kulatého stolu raděj vsadila.
Sil už mám na dně a rozum pluje tmou.
Nezlomil´s svoji hůl ani nad mou duševní nahotou.

Má prosba proto trvá dále:
Zvol, prosím, podle srdce krále,
jež za lásku a pravdu bít se bude vytrvale.
Chci oporou mu být dnem i nocí, stále.
Však teď pod deku rychle zalez!
Jsem Vaše ztráta nebo nález?
Autor Inge, 27.07.2012
Přečteno 376x
Tipy 2
Poslední tipující: Kropydlína Škopounová
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí