Ticho hvězd

Ticho hvězd

Anotace: ...

Aspoň chvilku ticha, pro rozhovor hvězd,
na obloze, jediné místo, kde ho mohou mít,
rušeni pouze paprskem věčného šmíráka,
co jednou v úplňku a jindy jen schován ve stínu.

Pár chvil nekonečných pro pár slov,
ticha rozhovorů, kdy pohledy se střetávají,
nad doteky možných a budoucích,
nevěstek v myšlenkách milionů lidí.

Aspoň chvilku ticha, jak requiem za život,
poslední epitaf nad černou oblohou,
ticho, a z ticha všechny možné odstíny,
od hlasitosti až k šepotu digitálních hodinek.

Z nábřeží hledí na ten rozhovor,
v odlescích řeky jenž plyne v dálku,
co v moře v soutoku se změní,
tam v dálce, kde ticho už nikdo nezná.

A v tichosti, odbijí už dvanáctá hodina ze sta nemožných.
Autor Láďa, 30.07.2012
Přečteno 451x
Tipy 1
Poslední tipující: te.re.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí