Dekadence mládí

Dekadence mládí

Anotace: tři střepy

Sbírka: Z černé i bíle tmy

Za mladým úsměvem klíčí beznaděj,
cesty jsou bez cíle
jako ty pitky,
které dnes netěší.

Naopak.
Vyvrhávají nešťastnost
s hlubokými kořeny
z kyselé černozemě.

Nestačili jsme se rozkoukat
a už jsme vše zavrhli.
Pláčeme nad vlastními hroby,
které jsme si vykopali
krátce po narození.

*

Čas.
Najednou letí.
Bez příkras.
Jen dávná minulost
se najednou
líbezně rozvoněla
pod tíhou dnešků.

*

V pošmourné čekárně.
Objeví se černá sestra:
„Smrt ještě neordinuje.“
„Ne?“ vzlykneš s nejistou úlevou
„Přijďte jindy“zlobí se sestra,
Ale ty nehnutě sedíš a čekáš dál.

Autor innominata, 02.08.2012
Přečteno 540x
Tipy 14
Poslední tipující: Víla, bogen, CoT, Jeněcovevzduchukrásného, hp.Rick, Jozef Bojanovský, Sýkorka07, Robin Marnolli, Anjesis, lexus
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavé...

28.11.2012 10:44:30 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí