Vodácká současnost

Vodácká současnost

Anotace: aneb jak jsme to viděli mezi Vyšším Brodem a Českým Krumlovem.

Sbírka: Vodácké

.

Z krčmy se ozývá opilých vodáků křik
na oku mám z toho nervózní tik
Vltava pláče a vodou svou nešetří
v proudu se topí sváteční půlmachři …

Hladina pokrytá pokrývkou strakatou
nad jezem fronta jak před volnou sobotou
kanoe s rafty se ve šlajsně zběsile strkají
AHOJ neslyšíš, jen krávo a vole na sebe volají …

Sváteční vodáci s pádly jak monstrancí
drží je nad hlavou v tom divném netanci
s lodí přiráží k břehu jen náhodou
s podivem zíráme, že nekončí s nehodou …

Co zvládají bezpečně kluci i dívenky
s těly zrudlými i s těly jak z vápenky
držet se urputně za ucho půllitru
co na tom záleží, že na lodi zblijí trup …

Tak to jde od rána, loď jede za lodí
takové tlačení se k vodě snad nehodí
romantik zapláče, na stesk dá lahváče
a jsem v tom taky, teď co na to můj háček …

.
Autor Zasr. romantik, 05.08.2012
Přečteno 620x
Tipy 8
Poslední tipující: Holis, Danger, fijalka, ašari
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo realita je krutá,hold pokud neprší,kapat může.Tak ahoooj vodáku.

10.08.2012 07:24:48 | Danger

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí