Životní menu

Životní menu

Anotace: Kdo má problém s dlouhými řádky - rozhodně nedoporučuju, aby se začetl do tohohle menu :)

Sbírka: Chaosy

Vážení zákazníci milí,
vítejte ve slavné restauraci jménem Bytí.
Seberte všechny své síly –
některý z našich chodů za srdce vás chytí.
Prohlédněte si pořádně naše menu
vybírejte směle, vše se rychle mění!

Nejprve vám s radostí mohu nabídnout
malý předkrm, jenž zve se Dětství.
Tvoří jej nesmírná touha si prohlídnout
celý svět a nevědomost o neštěstí.
Tajnou přísadu prozradím vám – jen výjimečně.
Schopnost věřit pohádkám, veselá fantazie.
Příběhy o princích a princeznách, co žijí věčně.
Svět, ve kterém zlo nikdy dobro nezabije.

Máte-li polévku rádi – jednu tu mám.
Je v jídelním lístku pod názvem Dospívání.
Někdo v ní vidí jen úmorný flám,
jiný zas smutky jen a samé litování.
Jaká je opravdu? Je trochu ostřejší,
plná různého koření a mnoha chutí.
Možná je jen pro ty nejotrlejší,
protože mnohdy až k pláči nutí.

Jako hlavní chod se podává
sytý pokrm jménem Dospělost.
Při objednávce nikdo neváhá,
hned hlásí tento gurmánský skvost.
Je pln nejrůznějších překvapení
a rychle pod kůži se dostane.
Slzy, smích, lásku i snění –
život jaký si každý jen zamane.

Dezert jsem po vás přichystala lehký,
aby váš žaludek neměl špatné trávení.
Stáří – chod na pohled velmi křehký,
který prý přináší moc a moc trápení.
Servírován v porcelánovém nádobí.
kopec chladné zmrzliny a poleva trpká.
Pomalu končí našeho života údobí.
Na konci pohoštění přichází Smrtka.
Autor Prinzeschen, 06.08.2012
Přečteno 448x
Tipy 2
Poslední tipující: Anjesis
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí