Poděkování autorům

Poděkování autorům

Anotace: Za krásný film režiséra Zbyňka Brynycha ...a pátý jezdec je strach. Za píseň pánů Wericha, Voskovce, Ježka: Nebe na zemi. Za píseň J. Bulise: Hosté na zemi. Za nádherné básně sv. Jana od Kříže. Za slova Bible a Ježíše Krista. Za básně Michaila Lermontova.

"Pátý jezdec je strach."
Z úst se line slivovice pach,
vodka je prý moc drahá.
Život je jízdní dráha,
vše pomine, peníze i sláva.
Jen ta duše je Bohu drahá,
která svůj strach odloží
a případně i život položí.

"Za Život život dám,
i když nerad umírám,
nejsem sám, věřte mi."
"Jsme je hosté na Zemi
a jsme si souzeni."
Někdo chce výšky, jiný přízemí.
Jsem někdy vskutku přízemní.

Trápí mě otázka: Kdo ochrání Krista?
Prostý lid, tím jsem si jistá.
Bude to Číňan nebo Hinduista?
Někdo z Afriky, Indián či nevěřící?
Možná i někdo, kdo má pod čepicí!
Pak je tu člověk, který jeho poklad získá.
Možná kalich, obraz, miska.
Já raděj uzřím Krista z blízka.

Neb jak praví báseň sv. Jana:
"Stařec Simeón má na rukou Boha,
aby mu ukázal pevný chrám."
A srdce stále tlukou a říkají nám:
Ty nejsi sám, Ty nejsi sama.
Ucho jehly je úzká brána,
i když jsou ruce přikována
a volná je jen jedna noha,
ta duše může získat milost Boha.

Pak je tu ještě velbloud a bohatý,
kdo z bohatců přešel dřív, je už u Táty
a ostatní sní sen, že jsou ne-smrtelní.
"Neb, kdo pije mou krev a jí mé tělo, má život věčný."
Nebojte se, Vy, jež jste Bohu věrní.
"Proč nesmrtelnost na Zemi,
když Vy jste v prachu blažení?"
Meč je sečný, a Ty a já dvě tečny.
Autor Inge, 15.08.2012
Přečteno 244x
Tipy 1
Poslední tipující: Doradan
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí