Ach živote!

Ach živote!

Anotace: tohle je básen psaná pod dojmem jednoho obrázku..

Sním o životě, lásce, pravdě i naději,
Když mé oči zhlíží z kopce, bojím se co osud mi nadělí.
Sudičky u mé postele věštily mi směle,
teď sám tu stojím bez přátel, mladý muž ve starém těle.
Obloha jak z oceli, slzami bohů obmytá,
ne to, že upadneš,ale jestli vstaneš -to se počítá.

Můj svět skrývá se v závoji, osamocen bloudím tmou,
samota je mi společnicí, tak věrnou a "nevinnou".
Poznal jsem lásku, věděl jsem co znamená mít rád,
poznal jsem bolest i to jak bolí pád.

Stromy jsou mi svědky, ve větru šeptá si listoví,
jak žít a jak bojovat to Vám ale nepoví.
Myšlenky plují nad mou hlavou, nedají pokoje,
a jen Ty víš že nezbývá Ti než vyrazit do boje.

Bij se směle příteli, vždy měj zdviženou hlavu,
však o jednu věc neusiluj ... o nehynoucí slávu.
Stůj si za svým, před lží a zlem své nohy střež,
sic dopadneš stejně jak Babylonská věž.

Zahleď se do dáli a přemýšlej chvíli,
jednou život ocení Tvou obrovskou píli.
Poslouchej své srdce, v něm Tvůj rádce dřímá,
cesta do ohnivého pekla je vždy rovná a přímá...
Autor KAS, 21.08.2012
Přečteno 324x
Tipy 2
Poslední tipující: Dód
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsou tam dobré obraty ale i laciné rýmy. Na to, že jde o dlouhý text v dlouhých slovech a verších, je dílko čtivé.
Možná by byla v redukci textu báseň ještě čtivější a údernější.
Tedy pokud o můj názor stojíš.

21.08.2012 21:48:25 | Gregy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí