Variace na Ignáce Máchu

Variace na Ignáce Máchu

Anotace: ...

Voňavá melodie noci

Stín se tu k stínu vine

Schody schází potemnělé

Dlaně spějí ku pomoci

Hle, svůdná záře zas hyne

Spatří mraky posmutnělé

 

Počátek vzchází z nuly

Zas trudné se ledy hnuly

A znovu, jak na počátku

a znovu, jak dýchal včera

a znovu, jak dýchal loni

Znovu, zas, až do úpadku

 

Sní pramen, jenž nevyvěrá

Tváře se k světlu kloní

Ta tma, jež v touze šeptá

A znovu to světlo žhnoucí,

znovu se k tváři stulí

A Zem živoucí a lehká

Čí, ach, ta duše tmoucí?

Soused zas trávu hulí…

 

 

Autor vkl, 31.10.2012
Přečteno 268x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vždycky jsem přemýšlel nad tím,jestli by jako Ignác prorazil,asi ne:).Docela se mi to líbilo,až a velká písmena na začátku věty, která to kouskují a na tu trávu na konci.Vím,je to variace atd,ale mně to přišlo takové prvoplánové, navíc to tulí to vybízelo.čekal jsem něco originálnějšího

31.10.2012 22:14:36 | kočkopes

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí