Báseň o světu okolo

Báseň o světu okolo

Anotace: nebo aspoň pokus o báseň...

Tento svět jsem nestvořil,

jen o jeho obrazu snažím se psát,

jak jeden miluje a druhý nenávidí,

když druzí šukají a přitom se vůbec

                                    neznají.

 

Že tráva tohoto světa barvu zelenou má,

prý šedivá by se nikdy neuchytila,

že peníze mají jen ti, co je mají,

a ti druzí jen lačně na ně koukají.

V milionech topí se věčnosti čekání,

vteřiny utíkají a čas se nezastavuje,

nezná, nešetří a pouze tu je,

nebojácný, ale vždy spravedlivý.

 

Tento svět není pro mnoho dětí,

kteří pláčou bez dárků k útěše,

bez lásky nemají dveře otevřeny,

k srdcím svých bližních, kteří se obrací

                                      k nim zády.

 

Že nebem je modř a čerň, že je nocí,

hvězd nikdy prý nikdo z nás nedosáhne,

a co vzpomínky a naše sny?

kam v nich můžeme vykročit a snít?

V milionech se topí a na věčnost čekají,

souhvězdí neznámých tvarů,

dívčích klínů, ňader a rtů,

souhvězdí, kde i v ošklivosti nalezne se krása.

 

 

Tento svět nikdo z nás nestvořil,

jen o něm básně snažíme se psát.

Autor Láďa, 04.11.2012
Přečteno 352x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí