Píseň Neznámého nevojína

Píseň Neznámého nevojína

Anotace: ...

Nebudu nikdy jako Nohavica,

Vltava křtila mě, ne Ostravica,

poslání nikde, žádný obdiv davu,

děvy a prachy nepletou mi hlavu.

 

Žiju si klidně, nikdo nechce divy,

nemusím léčit úzkost rumem, pivy,

neřeším, potkám-li zas známé tváře,

řeky pak nevypláču do polštáře.

 

Poslání nemám, nedojímám duše,

mám štěstí, nejsem námět pro retuše,

jméno mi nevláčejí po bulváru,

nelkám, že vyfotí mi moju staru.

 

Nebyl jsem popíračem strnulosti,

neřeším tajné stránky minulosti,

nátlaky nikde na mé skryté city,

obavy žádné o ztrátu publicity.

 

Svádění žádné Ďáblem k zapomnění,

kdo všechno přizná, toho neodmění,

bez odměn neužiješ žádné slasti

a poznají tě leda na oblasti.

 

 

 

Autor vkl, 06.11.2012
Přečteno 273x
Tipy 3
Poslední tipující: poeta, Sarah
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kdos to psals??..unesli tě??..donutili...ale Vlatava křťí dobře

06.11.2012 09:34:55 | poeta

Teď krapet váhám. Má to být Vicanohovi výsměchem?

06.11.2012 09:00:31 | Písnička...

To by bylo více než krapet zjednodušující ;-)

06.11.2012 13:08:26 | vkl

kryla mám rád :)

06.11.2012 08:58:02 | Hagrid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí