Stará lampa

Stará lampa

Anotace: Stará pouliční lampa nemusí vždy překážet......

Sbírka: Chvílka čtení

Na rohu ulice lampa stará stojí,
je dobře že věky přečkala,
člověk se staré často bourat bojí,
snad aby vzpomínka nějaká zůstala.

Už u ní byli z plynárenské páni,
lampu tu chtěli odstranit.
Však našel se jeden, co svědomí mu brání.
zeptal se.Nestačílo by jen zdroj světla vyměnit?

Stojí tu věky a hodně toho už viděla,
na rohu ulice by mnoha lidem určitě chyběla.
Těm co tu večer si lásku vyznávají,
Svítí i lidem co za štěstím pospíchají.

Učme se vážit si těch starých věcí,
jsou pamětí naší a to za to stojí přeci.
Minulost musíme kolem sebe uchovat,
bez ní by nebylo budoucnost možno budovat.
Autor jozífek, 16.11.2012
Přečteno 490x
Tipy 1
Poslední tipující: Joe Vai
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezká jozífku - mám rád tvoje verše, vždycky tak zvláštně zahřejou.. a i když ti trochu drhne rytmus, máš co říct ;)

16.11.2012 17:47:32 | Joe Vai

Trochu upraveno.

16.11.2012 19:09:55 | jozífek

děkuji,asi malá slovní zásoba.

16.11.2012 19:05:15 | jozífek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí