Podvečerní

Podvečerní

Anotace: Tu chvíli před noční směnou, stojím, koukám jak se mraky ženou a náhle napadá mne...

Sbírka: Květy a trny I.

Stojím,
v ruce cigaretu.
Kouřím
a má tvář obětí je mrazivého vánku.
Mraky se honí
po obloze,
jak vlaky co duní,
když jedou po ocelové dráze.
Na zahřátí
kafe srkám
z hliněného džbánku.
Jinak jeví se obraz nebe,
jinak z Pardubic,
z Ostravy a jinak v Praze.
Stojím
a do vánku pouštím modrý dým,
znám spoustu vůní, lidí.
Znám spoustu slov,
smysluplných
i dávno otřepané fráze.
Mám oči jiné,
ty i skrze temno ve světle vidí
i tam, kde hlava na hlavě
skanduje, pomáhá,
radí se či šidí,
i spoustu šoférů,
jenž jiným cesty řídí.
.
Autor Mathiesz, 20.11.2012
Přečteno 517x
Tipy 3
Poslední tipující: LI13, synanceia
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí