Domov.

Domov.

Anotace: ....domove domove drahý a jediný,.....

Sbírka: Chvílka čtení

Domov,tak toho si vždy važ,
jediným at' je místem kam rád se vracíváš,
za život zpravidla dvakrát se změní,
ten první jsi dostal,druhý je na tvém snažení.

Doma vždy bylo hřejivě a mile,
byly to v životě ty nejkrásnější chvíle.
Nebyl to krb či kamna vyhřátá,
to slunce tam byli,máma a táta.

Domácí štěstí to koupit se nedá,
to v lidských srdcích jenom se hledá,
tam je ho přemíra musíš vždy jen chtít,
domov svůj si s ním taky proslunit.

Tak jako ty jsi se vždy rád domů vracel,
pro lásku a milé pohlazení,
at' pro tvé děti ve světě
nad domov hezčího místa není.
Autor jozífek, 26.11.2012
Přečteno 647x
Tipy 2
Poslední tipující: Anne Leyyd
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná báseň, krásně to všechno, co domov je, vystihuje ;) Jen jsem si všimla hrubky ve druhé sloce "byly!! to v životě ty nejkrásnější chvíle". Jinak nemám absolutně co vytknout, krásná ;) ST

26.11.2012 22:21:18 | Anne Leyyd

Děkuji za upozornění,opravuji ihned.

26.11.2012 23:25:57 | jozífek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí