V boji

V boji

Anotace: ...(běžná)...

Sbírka: Květy a trny I.

„No nic,

shrábnu si svou hrstku vojáčků.“
řekla
a svou jemnou dlaní,
nasypala si je do sáčku,
když voda z nebe tekla.


Ten den prostě pršelo

a tak snad i proto přepadlo Jí spaní.
"Kašlu dneska všechno,
to vaření, žehlení i praní."
udělala jak si řekla.
Potom přišlo něco
a Ona se lekla.

 

Rozsypali se ji na zem.

Vojáčci.

Figurky,
poztrácené,
rozházené,  
jako střepy.


Z moduritu,
z plastu,
ba dokonce i ti z toho cínu.

 

Snad nešťastně trochu
kvůli chlastu,
přitiskla své rty k vínu.
Snad dvousložkové lepidlo to slepí.


"Inu co,
Půjdu koupit plastelínu,
ta se aspoň nerozlepí."

Autor Mathiesz, 23.12.2012
Přečteno 523x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Báseň tato jeví se jako poruchová trochu. Nebo ne? :)

Předepisuji písmena zmenšit a tečky na koncích řádků odstranit já. Nebo ne? :)

23.12.2012 22:29:05 | Dr. Překlepto

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí