Stromeček

Stromeček

Anotace: ...

 

 

Stromeček mám nakřivo
to jsem nešel na pivo
být levým je nesnadné
doufám, že to nespadne

 

za mých malých dětských let
bylo těžké nešílet
svíčky plály na stromku
kolem plno potomků
se sirkami ve sbírce
sykla sirka po sirce
poté svíčka na skříni
když se noha zaklíní
může ruka pochybit
shodí svíčku, shoří byt

 

to jsou ale představy…
co tak stromek opravit?
co to nechat koňovi?
a dostat se do Novy
jako jiní exoti
co též semtam překotí
auto nebo stromeček
hned přiběhne blbeček
se štábem a kamerou
o oběť se poperou
kdo ji dříve natočí
posvítí jí do očí
to jsou zase pochody
za vánoční pohody
hlavně, že je mír a klid
nechcete si zapálit?

 

 

 

Autor vkl, 26.12.2012
Přečteno 374x
Tipy 5
Poslední tipující: Do Ga, Joe Vai, Robin Marnolli, zamotán v nedospělosti
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Perfektní protestsong - míněno nikoli ironicky. Má to rytmus, má to švih.

26.12.2012 10:43:37 | Inna M.

Už dlouho jsem se těšil na nováckej protestsong,díky :-D

26.12.2012 09:54:51 | zamotán v nedospělosti

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí